Afføringsmiddel Guiden

Afføringsmiddel mod forstoppelse

Afføringsmiddel – Mange danskere har prøvet at have forstoppelse, og det er bestemt ikke rart. Forstoppelse eller hård mave som det også kaldes, betyder at man har meget svært ved at komme af med sin afføring, eller afføringen kommer med flere dages mellemrum.

Der er forskellige tegn på forstoppelse, at man stadig er trængende efter, at man har været toilettet, kan være en af disse. Andre symptomer kan være ens mave føles udspilet, man har ondt i maven, og man kan opleve smerte og blødning, når man er på toilettet.

Ligesom der er forskellige tegn på, at man har hård mave, så er der også forskellige grunde til det. Indtager man ikke nok væske, eller får man ikke nok fibre, kan det være medvirkende til, at man får forstoppelse. Det kan også være bestemte former for medicin, irriteret tyktarm og det kan være, at man har lavt stofskifte.

Man kan behandle forstoppelse på forskellige måder, og det er selvfølgelig forskelligt, hvad man foretrækker. Ved kort forstoppelse kan man bruge afføringsmiddel, men lider man konstant af for hård afføring, kan det være nødvendigt at lave om på sin kost. Det er vigtigt, at man spiser en fiberholdig kost. Fibre er med til at holde på væsken i tarmen og på den måde sikre en let afføring. Derudover er det en god idé, at man husker at dyrke motion regelmæssigt, da motion er med til at styrke tarmen.

 

Forskellige afføringsmidler

Der findes forskellige typer afføringsmiddel, og det indtages som regel som pille eller væske. Der er forskellige måder, man kan behandle en forstoppelse på, og det kan både være ved hjælpe af forskellige afføringsmidler og en omlægning af ens kost og mere motion.

Når man tænker på forstoppelse, tænker man som regel også på hæmorider. Når man har hård afføring, kan man nemlig udvikle hæmorider, og de færreste vil sige, at det er behageligt. Hæmorider skal behandles med bl.a. hæmoridecreme, og det kan være rigtig smertefuldt. En anden ting man kan udvikle på grund af forstoppelse, er f.eks. rifter ved endetarmen. Man kan udvikle brok på grund af den kraftige trykken, som kan være nødvendig ved hård afføring.

Alt i alt er forstoppelse noget, som de fleste gerne vil undgå, men det kan heldigvis behandles rimelig effektivt. Mange oplever på et eller andet tidspunkt at få hård mave, og det er noget, som man må bide i sig, heldigvis er det hurtigt overstået, hvis man gør noget ved det. Om det så er ved hjælp af afføringsmiddel eller motion og sund kost er op til den enkelte.

Køb afføringsmiddel der passer til dine behov